Frontpage Members Events

Newsletter:

Signup for our newsletter here:

Events

Get an overview of the events that DWIA either host or attend in the upcoming period of time (some events are in Danish).

 • 31 08 2015 | Megavind strategilancering: Hvordan øger vi den producerede værdi fra...

  Lær mere om, hvordan teknologiudvikling kan øge værdien af vind og hjælpe til med at gøre vindteknologi endnu mere konkurrencedygtig i...

  31 08 2015 Megavind strategilancering: Hvordan øger vi den producerede værdi fra vindmølleparker?

  Lær mere om, hvordan teknologiudvikling kan øge værdien af vind og hjælpe til med at gøre vindteknologi endnu mere konkurrencedygtig i forhold til andre energiformer.
   
  Det strategiske forskningspartnerskab Megavind holder strategilancering for rapporten “Increasing the Owner's Value of Wind Power Plants in Energy Systems with Large Shares of Wind Energy” hos Energinet I Fredericia d. 31. August 2015. Fokus ligger på, hvordan man kan øge den producerede værdi fra vindmølleparker gennem optimering og teknologiudvikling. 
   
  Rapporten handler om de fremtidige teknologiske innovationsmuligheder for vindmølleparker i regioner med store andele af vind, som fx i Nordvesteuropa. I disse regioner er vindenergi med til at skubbe elprisen ned. Jo flere vindmøller der opstilles, jo længere og hyppigere er de perioder, hvor vindmølleejere modtager lavere pris for deres el-produktio. For ejeren lyder det spørgsmålet: Hvordan kan vi øge produktionen fra vores eksisterende (og planlagte) parker?
   
  Mødet er især relevant for vindprofessionelle med interesse i kontrolsystemer, asset management og energihandel.

  Læs programmet her
   
 • 04 09 2015 | Taiwan boomer – vil du have en bid af offshore vindmarkedet?

  Taiwan er et marked i hastig vækst inden for offshore vindenergi. Kom til workshop og hør mere om dine muligheder for at få del i ordrerne....

  04 09 2015 Taiwan boomer – vil du have en bid af offshore vindmarkedet?

  Taiwan er et marked i hastig vækst inden for offshore vindenergi. Kom til workshop og hør mere om dine muligheder for at få del i ordrerne.
  Vindmølleindustrien, Offshoreenergy.dk og Eksportrådet inviterer til en fælles workshop med en delegation af developers og prime contractors fra Taiwan.

  Fredag den 4. september fra kl. 9-12 på Dokvej 3, Esbjerg.

  Målet med workshoppen er at identificere og konkretisere mulighederne for danske virksomheder på det taiwanesiske marked og skabe grundlag for forretning gennem klyngedannelse og partnerskaber. 
   
  Hvorfor Taiwan?
  Taiwan har sat sig store mål inden for offshore vindenergi og ønsker at nå en kapacitet på 15MW i 2015, 230 MW i 2020, 1,5 GW i 2025 og 3 GW i 2030. For at nå disse mål har Taiwan fremsat omfattende lovgivning inden for vedvarende energi og organiseret en række politiske tiltag og instrumenter for Taiwans offshore vindudvikling. Disse inkluderer etableringen af en 20 årig feed-in tarif, zone udvikling, ”Thousand Wind Turbine Project” der har som mål at have 1000 vindmøller i drift i 2030, og ”Offshore Demonstration Incentive” programmet, der er et pilotprojekt for havvindmøller i Taiwan.
   
  Der findes ingen etableret værdikæde i landet inden for offshore vindenergi, og Taiwan har derfor behov for at etablere et samarbejde med udenlandske virksomheder, der kan levere produkter og løsninger til hele offshore vindområdet, lige fra levering af turbiner, konstruktion og installation til vedligehold og optimering. Derudover byder områderne inden for forsikring, finansiering, investering og træningskurser også på store vækstmuligheder.

  Tilmelding
  Tilmelding senest 25. august til Susanne Odgaard på mail: sod@windpower.org.
   
  Vi glæder os til at se jer.
   
 • 08 09 2015 | Vindstudietur – det polske vindmarked

  Den nyligt godkendte støtteordning for landvind i Polen spår om gunstige udsigter for Polens vindmarked. DWEA og den danske ambassade i Warszawa inviterer...

  08 09 2015 Vindstudietur – det polske vindmarked


  Den nyligt godkendte støtteordning for landvind i Polen spår om gunstige udsigter for Polens vindmarked. DWEA og den danske ambassade i Warszawa inviterer nu danske vindvirksomheder med til Polen for at udforske markedets nye muligheder.
   
  Vindenergi er en af de mest dynamiske udviklingsområder i den polske økonomi. En ny RES act introducerer et helt nyt støttesystem for grøn energi i Polen, som vil gøre markedet både forudsigeligt og attraktivt.
   
  På studieturen vil du:
  - få indgående information om den nye RES lovgivning og teste Polens auktionsystem på første hånd
  - møde fremtrædende personer inden for både statsejede såvel som private energivirksomheder
  - afsøge mulighederne for vindenergi i Ukraine
  - høre om EU-støtte til energiprojekter
   

  Se programmet for turen her
 • 15 09 2015 | HUSUM Wind 2015

  På HUSUM Wind 2015 vil der være særligt fokus på de tysktalende lande, samt løsninger inden for service, vedligeholdelse og retrofitting af...

  15 09 2015 HUSUM Wind 2015

  På HUSUM Wind 2015 vil der være særligt fokus på de tysktalende lande, samt løsninger inden for service, vedligeholdelse og retrofitting af vindmølleparker.

  Det tyske vindmarked er i konstant udvikling, og hos industrien er der fokus på øget produktionen og pålidelighed, samt at reducere omkostninger. Dette skaber interesse for de nyeste teknologier inden for branchen hos investorerne. 
   
  HUSUM har været en fast del af vindbranchen i et kvart århundrede og vært for en kendt messe for vindenergi. Udstillere og besøgende drager fordel af messens gode netværksmuligheder.
   
  HUSUM Wind er kendetegnet ved en strøm af hands-on, kommercielle og tekniske besøgende og som en messe, hvor vindteknologi af høj kvalitet kan opleves og diskuteres.

  Læs mere
 • 22 09 2015 | HI Teknologi- og Industrimesse 2015

  HI Teknologi- og Industrimesse er mødestedet, hvor 6.000 virksomheder, 16.700 besøgende og mere end 600 udstillere hvert andet år samles for at skabe...

  22 09 2015 HI Teknologi- og Industrimesse 2015

  HI Teknologi- og Industrimesse er mødestedet, hvor 6.000 virksomheder, 16.700 besøgende og mere end 600 udstillere hvert andet år samles for at skabe forretning, networke, dele viden og få inspiration.

  Messen arrangeres i tæt samarbejde med førende brancheforeninger og partnere – og naturligvis i tæt dialog med de mange udstillere.

  HI 2015 sætter endnu engang et særligt fokus på vindenergi gennem en målrettet vind-udstilling. Udstillingen integreres i Vindmølleindustriens årsmøde: ”Danish Wind Industry Annual Event 2015”, der afholdes som en del af HI 2015. 

  Læs mere om HI 2015 her.

   

 • 22 09 2015 | Wind Energy Denmark Annual Event 2015

  Sæt kryds i kalenderen til Vindmølleindustriens årsmøde 2015, hvor industrien og forskningsverden sætter spot på, hvordan vi...

  22 09 2015 Wind Energy Denmark Annual Event 2015


  Sæt kryds i kalenderen til Vindmølleindustriens årsmøde 2015, hvor industrien og forskningsverden sætter spot på, hvordan vi fortsat sikrer værdiskabelse og udvikling i branchens konkurrenceevne.

  I år afholdes årsmødet i samarbejde med Forskningskonsortiet som en del af HI15 i Messecenter Herning, Skandinaviens førende industrimesse, under navnet WIND ENERGY DENMARK

  WIND ENERGY DENMARK samler alle relevante aktører i den danske vindindustri og forskningsverden under ét tag til en todages udstilling og konference. Det er et unikt årsmøde, hvor hele værdikæden bringes sammen – selv på tværs af landegrænser.

  Deltag på WIND ENERGY DENMARK som:
  1. Konferencedeltager med fri adgang til aktiviteter, arrangementer og konference-sessioner.

  - se programmet hér.
  - køb dit konferencepas hér.
   
  2. Udstiller eller partner med øget synlighed over for de mange hundrede gæster, der vil besøge konferencen, og optimal mulighed for at pleje netværket og skabe nye forretningsforbindelser.

  – book din stand hér.
   
  Gå ikke glip af chancen for at netværke og udveksle ideer med andre fagfolk fra fra et bredt udsnit af branchen, hele værdikæden og forskningsverden. 
   
  Det er følgende temaer, du kan blive klogere på til konferencen:

  HI 2015 er en gratis udstilling, mens konferencedelen vil være lukket for ikke-betalende gæster.
   
 • 23 09 2015 | Velkommen til Vindmølleindustrien

  Vindmølleindustrien inviterer til introduktionsmøde under Annual Event 2015 i Messecenter Herning, hvor I har mulighed for at høre, hvordan...

  23 09 2015 Velkommen til Vindmølleindustrien


  Vindmølleindustrien inviterer til introduktionsmøde under Annual Event 2015 i Messecenter Herning, hvor I har mulighed for at høre, hvordan Vindmølleindustrien kan hjælpe jer.

   
  Vindmølleindustriens primære fokus er kontinuerligt at forbedre vilkårene for vindvirksomheder i Danmark samt at sikre Danmarks førerposition i det globale vindmarked. 
   
  Vindmølleindustrien er Danmarks største og ældste brancheforening inden for vind, med over 30 års erfaring og et medlemskatalog der tæller størstedelen af den danske vindindustri. Vi har over 250 medlemmer og repræsenterer hele den danske værdikæde, lige fra de store producenter og energiselskaber til den brede skare af virksomheder, der leverer komponenter, service og rådgivning. 
   
  På introduktionsmødet kan du høre mere om Vindmølleindustrien, og de services vi tilbyder, og hvordan vi kan hjælpe jer. På mødet vil I også få mulighed for at præsentere jeres virksomhed og møde andre nye medlemmer af foreningen. 
   
  Som medlem af Vindmølleindustrien kan I bl.a. deltage i netværk og arbejdsgrupper og sparre med andre medlemmer og repræsentanter fra Vindmølleindustrien om aktuelle emner og temaer.
   
  Medlemmer af Vindmølleindustrien bliver tildelt en fast kontaktperson i foreningen, for vi tror på, at I får mest ud af medlemsskabet, hvis I kender sekretariatet og andre medlemmer, som måske står over for samme udfordringer som jer. 
   
  Så kom ind til vores introduktionsmøde, der bliver afholdt som et side event i forbindelse med vores Annual Event 2015 i Messecenter Herning d. 23 september og mød jeres nye forening og dit nye netværk. 
   
  Hvad I får ud af møderne: 
   
  -En kontaktperson i Vindmølleindustriens sekretariat
   
  -Indblik i foreningens arbejde og hvad I kan forvente af et medlemskab
   
  -Feedback og sparring på aktuelle udfordringer
   
  -Mød andre nye medlemmer og udbyg jeres professionelle netværk
   
  -Vær med til at forme foreningen og dens arbejde 
   
 • 23 09 2015 | Side event: Etablering af vindvirksomhed i Tyskland

  Kom og deltag i et side event der afholdes som et seminar på Vindmølleindustriens Annual Event og få gode råd til, hvordan du starter en...

  23 09 2015 Side event: Etablering af vindvirksomhed i Tyskland

  Kom og deltag i et side event der afholdes som et seminar på Vindmølleindustriens Annual Event og få gode råd til, hvordan du starter en vindvirksomhed op i Tyskland.

  Seminaret afholdes på Annual Event i Herning d. 23 September 2015, 10.35-11.00
   
  På seminaret vil følgende områder blive dækket:
   
  Juridiske spørgsmål i forbindelse med etablering af virksomhed i Tyskland
  Med Markus Krieger, Becklaw.
  Forskellige virksomhedstyper i Tyskland
  Potentielle faldgruber
   
  Eksport og salg til Tyskland
  Med Frauke Bungart, Wind Energy Advisor.
  Kort opdatering på markedstrends I Tyskland
  Typiske faldgruber når man begynder at eksportere
  De forskellige services som det Danske Handelskammer tilbyder danske SME’er, der ønsker at etablere sig i Tyskland
   
  Succeshistorie
  Med Claus Vilhelmsen, ØglændSystem A/S
  Hvordan man etablerer og styrer sin virksomhed i Tyskland
   
  Q&A, networking og kaffe
 • 29 09 2015 | Gå-hjem-møde: Spot på drivkræfterne bag indisk vækst i vindenergi

  Kom til gå-hjem-møde den 29. september, og hør om vind-potentialet på det indiske marked.   På mødet får du viden om...

  29 09 2015 Gå-hjem-møde: Spot på drivkræfterne bag indisk vækst i vindenergi


  Kom til gå-hjem-møde den 29. september, og hør om vind-potentialet på det indiske marked.
   
  På mødet får du viden om Indien, og du kan lade dig inspirere af andre, som har succes på markedet. Mød blandt andet danske virksomheder, og hør, hvilke muligheder de ser i den indiske vindsektor. 

  Du får også indblik i de politiske og økonomiske drivkræfter i Indien, landets stigende energibehov og regeringens fokus på vedvarende energi, herunder vind. 

  Se DWEA’s hjemmeside www.dwea.dk eller kontakt Dorota Knudsen dorota.knudsen@dwea.dk for mere info og tilmelding.
 • 29 09 2015 | Energikonference med fokus på vedvarende energi i industrien

  Dansk-Tysk Handelskammer afholder en energifaglig konference under overskriften ”VE i industrien” i Kolding den 29. september 2015. På konferencen vil...

  29 09 2015 Energikonference med fokus på vedvarende energi i industrien

  Dansk-Tysk Handelskammer afholder en energifaglig konference under overskriften ”VE i industrien” i Kolding den 29. september 2015.

  På konferencen vil danske og tyske aktører indenfor energiområdet gennem en række indlæg sætte fokus på potentialer og barriere i indfasningen af vedvarende energi i industrien.
   
  Hovedspørgsmålene på konferencen lyder:

  -Hvilke incitamenter er der for at konvertere fra fossile brændstoffer til andre energiformer?
  -Hvordan effektiviseres energiforbruget bedst?
  -I hvor høj grad kan der elektrificeres, så el fra vindkraft kan anvendes?
  -Hvordan kan spildvarmen i produktionen udnyttes?

  Du kan læse det fulde program for konferencen her.
 • 14 10 2015 | China Wind Power 2015

  Kina er verdens største marked for vindenergi og rummer et stort potentiale med en regering, der forventer, 14-15 GW vil blive installeret i de kommende år....

  14 10 2015 China Wind Power 2015


  Kina er verdens største marked for vindenergi og rummer et stort potentiale med en regering, der forventer, 14-15 GW vil blive installeret i de kommende år. Hertil er Kina verdens næststørste marked for O&M, som følge af landets lave O&M omkostninger. 

  China Wind Power er Kinas største event for vindenergi, og udstillingen er en god mulighed for at møde nye og eksisterende kunder. 

  Danish Wind Export Association (DWEA) står for den Danske Pavillon - the Pavilion of Denmark - på China Wind Power 2015. Du kan læse mere om pavillonen, priser og tilmelde dig på DWEAs hjemmeside her
 • 28 10 2015 | Gå-hjem-møde: Nye markeder - politisk og økonomisk risikovurdering

    Vindmølleindustrien inviterer til gå-hjem-møde med fokus på politisk og økonomisk risikovurdering i nye markeder. Forhold uden for...

  28 10 2015 Gå-hjem-møde: Nye markeder - politisk og økonomisk risikovurdering

   
  Vindmølleindustrien inviterer til gå-hjem-møde med fokus på politisk og økonomisk risikovurdering i nye markeder. Forhold uden for virksomhedens indflydelse kan ændre sig, og det er derfor vigtigt at have den rette viden om det marked, man handler med. 

  Eksportkreditfonden EKF og Vindmølleindustrien tilbyder på dette gå-hjem-møde brugbare værktøjer til analysen af netop de markeder, som er relevante for vores medlemmer. EKF vil bl.a. give deres egen landevurdering baseret på 93 års erfaring på området.
   
  EKF vil også fortælle om deres forsikrings- og finansieringsmuligheder herunder deres eksportkreditgaranti, der forsikrer virksomheders og deres pengeinstitutters kapital, hvis forholdene i en handel ændrer sig. Det kan f. eks. være politiske- eller økonomiske ændringer, der ellers ville annullere handlen eller betyde et økonomisk tab.
    
  Hvis du vil høre mere om, hvordan du kan styrke din likviditet, dit salg og minimere risikoen, når du handler med udlandet, så er dette gå-hjem-møde lige noget for dig.

   
  Programmet opdateres løbende
   
 • 04 11 2015 | Windaba 2015

  Gå ikke glip af muligheden for at præsentere din virksomhed på den Danske Pavillon i Sydafrika på Windaba, som Hans Kongelige Højhed,...

  04 11 2015 Windaba 2015

  Gå ikke glip af muligheden for at præsentere din virksomhed på den Danske Pavillon i Sydafrika på Windaba, som Hans Kongelige Højhed, Kronprins Frederik, lægger et besøg forbi.
   
  Windaba er Afrikas største messe for vindenergi og har deltagelse af både internationale og lokale beslutningstagere. Sydafrika er et meget interessant marked i de næste år, da landet udbygger sit el-net med vedvarende energi. Der er planer om at udbyde 5,6 MW fordelt mellem sol og vind fra efteråret 2016.

  Dette er en fantastisk mulighed for at positionere din virksomhed på et marked i vækst og møde nøglespillere i den internationale energisektor.

  Du kan læse mere om Windaba 2015 samt dine muligheder for at præsentere din virksomhed på den Danske Pavillon på DWEAs hjemmeside.
 • 16 11 2015 | Delegationstur til Taiwan

  Taiwan satser stærkt på vindenergi og har som mål at nå 1,5 GW i 2025 og 3 GW i 2030. DWEA og Udenrigsministeriet arrangerer derfor en...

  16 11 2015 Delegationstur til Taiwan


  Taiwan satser stærkt på vindenergi og har som mål at nå 1,5 GW i 2025 og 3 GW i 2030. DWEA og Udenrigsministeriet arrangerer derfor en delegationstur til Taiwan for at udforske mulighederne for danske virksomheder.

  I forhold til Danmark har Taiwan ikke samme knowhow inden for vindenergi. For at nå deres ambitiøse mål om 3 GW vedvarende energi i 2030 har Taiwan behov for eksterne samarbejdspartnere. Af denne grund er der stort potentiale for at udforske de muligheder, som landet kan tilbyde den danske vindindustri.
   
  -Møde udviklere af havmølleprojekter i Taiwan
  -Deltage i matchmaking seminarer med industrien.
  -Deltage i møder med den taiwanesiske Energistyrelse og Økonomiministeriet.
   
  Du kan se hele programmet her.
 • 17 11 2015 | EWEA 2015 Annual Event

  I år finder EWEA 2015 Annual Event sted i Paris to uger før verdens ledere mødes for at diskutere klimaforhandlinger til COP21-topmødet i den...

  17 11 2015 EWEA 2015 Annual Event

  I år finder EWEA 2015 Annual Event sted i Paris to uger før verdens ledere mødes for at diskutere klimaforhandlinger til COP21-topmødet i den franske hovedstad. Som Europas førende vindbegivenhed samler EWEA’s Annual Event hele forsyningskæden inden for vindenergi – og med en bred vifte af seminarer og netværksarrangementer, skaber EWEA en god platform for at møde forretningsforbindelser, diskutere politik og opnå ny viden inden for vindenergi.

  Pavilion of Denmark – fremvis din ekspertise
  Hvert år samler EWEA Annual Event over 60 nationaliteter fra hele verden, hvilket gør den årlige udstilling til et internationalt forum med gode muligheder for at finde nye leverandører, se de nyeste udviklinger og skabe partnerskaber. I år forventes det, at 8.000 besøge konferencen og udstillingen.

  DWEA har sørget for en centralt placeret dansk fællesstand, der vil skabe maksimal opmærksomhed omkring de danske kompetencer – hertil sørger DWEA for, at den danske tilstedeværelse markedsføres før og under arrangementet.

  Vil du også være med til at sætte fokus på, hvad Danmark kan inden for vindenergi, så kan du stadig nå at booke din standplads hér.

  Indsendelse af abstrakt
  Har du ny og inspirerende viden, som du gerne vil præsentere for et stort udsnit af vindbranchens centrale aktører, så er det nu, du skal indsende dit abstrakt til EWEA - inden deadlinen d. 15. maj. Der modtages abstrakter inden for to områder, ‘general’ og ‘science & research, som du kan læse mere om hér.

  Læs også vejledningen for indsendelse af abstrakter hér for at sikre, at du har de bedste chancer for at få dit abstrakt accepteret og udvalgt.

  Indsend din abstrakt hér

  Vil du vide mere?
  Du kan læse meget mere om eventet på EWEA’s hjemmeside.

 • 25 11 2015 | Gå-hjem-møde: Local content - udfordringer og erfaringer

    Vindmølleindustrien inviterer til gå-hjem-møde, hvor du kan høre Vestas og en række af vores andre medlemmer fortælle om,...

  25 11 2015 Gå-hjem-møde: Local content - udfordringer og erfaringer

   
  Vindmølleindustrien inviterer til gå-hjem-møde, hvor du kan høre Vestas og en række af vores andre medlemmer fortælle om, hvordan de håndterer udfordringerne om krav til local content, som mange lande stiller op for at favorisere lokale resurser og arbejdskraft. 

  De meget omdiskuterede krav om local content er den realitet de fleste virksomheder møder, når de træder ind på et nyt marked. Særligt i udviklingslandene er der store forventninger til både øget vækst og flere arbejdspladser. 
   
  På vores gå-hjem-møde er der fokus på erfaringer fra bl.a. Brasilien, Sydafrika og Tyrkiet. I Vindmølleindustrien arbejder vi for vidensdeling blandt foreningens medlemmer, og derfor er dette gå-hjem-møde en rigtig god mulighed for at møde jeres kolleger og lære af deres erfaringer med local content og andre udfordringer i forbindelse med at træde ind på nye markeder.  

  Programmet opdateres løbende
   


Danish Wind Industry Association

Rosenørns Allé 9, 5. sal
DK-1970 Frederiksberg C

Tel: +45 3373 0330
E-mail:

Dwarf